Wij als bestuur van de Stichting Home of Football danken al onze Vrienden van de Stichting Home of Football voor hun financiële en materiële steun in ons 2e seizoen. En daarom hebben we op zaterdag 29 juni jl. weer onze Vriendendag gehouden. Helaas konden vele Vrienden van ons er niet bij zijn i.v.m. andere verplichtingen/bezigheden, waardoor er geen 75 personen waren, maar 43 !

Onze grootste dank voor ons evenement gaat uit naar “ons manusje van alles “ , de heer Alex Cornielje. Alex had vrij genomen om “zijn spullen “ te leveren en te helpen met de opbouw op de vrijdag ervoor. Onder “zijn spuilen “ behoren de 3 tenten in 3 formaten , de 12 statafels met prachtige paarse “rokken”, de tap , de glazen en de koolzuurfles. Op de vrijdagmiddag was kameraad Gerard Martens ook van de partij om te helpen. Klasse Gerard ! Bij het opzetten van de tent van 6 meter bij 4 meter werden Gerard en Alex beiden nog gestoken door een wesp. Er bleek een wespennest in de boom te zitten, waardoor ons manusje van alles ook nog een andere taak toebedeeld kreeg, namelijk het weghalen van de wespennest. Met regenpak en helm zorgde Alex ervoor dat de Vriendendag wespenvrij kon verlopen. Ja , en natuurlijk hadden we op onze Vriendendag ook weer de goede hulp van Petra Reijers, Jacqueline te Boekhorst, Jacqueline Kleinpenning, Hans Reijers en Rens Kleinpenning. Allen heel hartelijk bedankt !

Onze Vriendendag begon om 17.00 uur en mooi was het feit dat de Oranje Leeuwinnen 10 minuten ervoor middels een prachtige 2-0 zege op Italië ( door 2 kopdoelpunten van Miedema en Van der Gragt ) de halve finale van het WK hadden bereikt. Dat zorgde voor een goede sfeer , zeker nadat voorzitter Leo Gerhardus de aanwezige Vrienden welkom had geheten en bedankt had voor hun steun dit seizoen !!! Hierna was het de beurt aan Pascal Kamperman uit Zeddam. Deze manus van alles op het gebied van vrijwilligerswerk bij de vele verenigingen en stichtingen in zijn dorp Zeddam kon prima ingaan op de vragen van Fred over zijn werk bij de KNVB en het verbinden van mensen en verenigingen. De aanwezigen genoten van zijn uiteenzettingen. Hierna nam Theo Mijnen als voorzitter van de Stichting Bergh in het Zadel voor kankerbestrijding het woord. Indrukwekkend was de manier waarop Theo aangaf aan welke projecten de vrije giften besteed werden. Keurige uitleg over de te bestrijden ziekte met uitleg van de voorzitter van Bergh in het Zadel , waarbij je dikwijls het idee had , dat je één of andere professor aan het woord had met heel duidelijk uitleg. Ook jij Theo, ontzettend bedankt voor jouw inbreng en uitleg. Dat waardeerden onze Vrienden zeer.

Hierna was het de beurt aan Fred. Hij gaf aan tevreden te zijn met 44 rondleidingen en 309 bezoekers in het 2e seizoen. We gaan lekker door en zijn vanaf augustus nog druk met de nieuwe indeling van ons voetbalmuseum door de aanschaf van nieuwe vitrines. Fred bedankt ook de aanwezige Vrienden voor hun steun en bedankt ook de overige bestuursleden, want we moeten het SAMEN DOEN.

Hierna volgde de verloting. Pascal Kamperman was deze keer “onze notaris “ en hij had als gelukkige winnaar bij de bezoekers , bezoeker 256 en dat was Herman Post Jr. uit Dordrecht. Onder de Vrienden van hadden we ook een leuke winnaar , die als schrijver en uitgever alleen maar met boeken te maken heeft en dat was onze topuitgever Willy Hermans uit Hengelo Gelderland.

Herman won het prachtige WK – Boek met de vele mooie foto’s en Willy won het boek over de Triomftocht van Oranje tijdens het EK in 1988.

De aanwezige Vrienden genoten hierna nog een aantal uurtjes van de heerlijke tomatensoep van Els en van het varken aan het spit van Slagerij Beerten en Zoon uit Zieuwent. En ja hoor , hier was Alex  (ons Manusje van alles ) degene , die keurig netjes  het vlees aansneed. Met een leuke babbel en  leuke aanwinsten voor ons voetbalmuseum zoals de prachtige voetbalschoenen van Jari ( ik dacht ook eerst Litmanen , maar het was Jari Frazer ; toch heel erg bedankt Jari ! ) en de prachtige foto met handtekening van Theo Bos ( Mister Vitesse ), welke Fred ontving van zijn Vriend Aart Schouten uit Didam beleefde iedereen onder het genot van de muziek van Bryan & Ginny ( Bedankt Geluid Theo Baars ) en een drankje heel veel plezier met en van elkaar !!! BEDANKT  ALLEMAAL !!!