nieuws

/nieuws/
14 07, 2019

Vriendendag zaterdag 29 juni 2019

Door |2019-07-14T20:01:42+00:0014 juli 2019|nieuws|

Wij als bestuur van de Stichting Home of Football danken al onze Vrienden van de Stichting Home of Football voor hun financiële en materiële steun in ons 2e seizoen. En daarom hebben we op zaterdag 29 juni jl. weer onze Vriendendag gehouden. Helaas konden vele Vrienden van ons er niet bij zijn i.v.m. andere verplichtingen/bezigheden, waardoor er geen 75 personen waren, maar 43 !

Onze grootste dank voor ons evenement gaat uit naar “ons manusje van alles “ , de heer Alex Cornielje. Alex had vrij genomen om “zijn spullen “ te leveren en te helpen met de opbouw op de vrijdag ervoor. Onder “zijn spuilen “ behoren de 3 tenten in 3 formaten , de 12 statafels met prachtige paarse “rokken”, de tap , de glazen en de koolzuurfles. Op de vrijdagmiddag was kameraad Gerard Martens ook van de partij om te helpen. Klasse Gerard ! Bij het opzetten van de tent van 6 meter bij 4 meter werden Gerard en Alex beiden nog gestoken door een wesp. Er bleek een wespennest in de boom te zitten, waardoor ons manusje van alles ook nog een andere taak toebedeeld kreeg, namelijk het weghalen van de wespennest. Met regenpak en helm zorgde Alex ervoor dat de Vriendendag wespenvrij kon verlopen. Ja , en natuurlijk hadden we op onze Vriendendag ook weer de goede hulp van Petra Reijers, Jacqueline te Boekhorst, Jacqueline Kleinpenning, Hans Reijers en Rens Kleinpenning. Allen heel hartelijk bedankt !

Onze Vriendendag begon om 17.00 uur en mooi was het feit dat de Oranje Leeuwinnen 10 minuten ervoor middels een prachtige 2-0 zege op Italië ( door 2 kopdoelpunten van Miedema en Van der Gragt ) de halve finale van het WK hadden bereikt. Dat zorgde voor een goede sfeer , zeker nadat voorzitter Leo Gerhardus de aanwezige Vrienden welkom had geheten en bedankt had voor hun steun dit seizoen !!! Hierna was het de beurt aan Pascal Kamperman uit Zeddam. Deze manus van alles op het gebied van vrijwilligerswerk bij de vele verenigingen en stichtingen in zijn dorp Zeddam kon prima ingaan op de vragen van Fred over zijn werk bij de KNVB en het verbinden van mensen en verenigingen. De aanwezigen genoten van zijn uiteenzettingen. Hierna nam Theo Mijnen als voorzitter van de Stichting Bergh in het Zadel voor kankerbestrijding het woord. Indrukwekkend was de manier waarop Theo aangaf aan welke projecten de vrije giften besteed werden. Keurige uitleg over de te bestrijden ziekte met uitleg van de voorzitter van Bergh in het Zadel , waarbij je dikwijls het idee had , dat je één of andere professor aan het woord had met heel duidelijk uitleg. Ook jij Theo, ontzettend bedankt voor jouw inbreng en uitleg. Dat waardeerden onze Vrienden zeer.

Hierna was het de beurt aan Fred. Hij gaf aan tevreden te zijn met 44 rondleidingen en 309 bezoekers in het 2e seizoen. We gaan lekker door en zijn vanaf augustus nog druk met de nieuwe indeling van ons voetbalmuseum door de aanschaf van nieuwe vitrines. Fred bedankt ook de aanwezige Vrienden voor hun steun en bedankt ook de overige bestuursleden, want we moeten het SAMEN DOEN.

Hierna volgde de verloting. Pascal Kamperman was deze keer “onze notaris “ en hij had als gelukkige winnaar bij de bezoekers , bezoeker 256 en dat was Herman Post Jr. uit Dordrecht. Onder de Vrienden van hadden we ook een leuke winnaar , die als schrijver en uitgever alleen maar met boeken te maken heeft en dat was onze topuitgever Willy Hermans uit Hengelo Gelderland.

Herman won het prachtige WK – Boek met de vele mooie foto’s en Willy won het boek over de Triomftocht van Oranje tijdens het EK in 1988.

De aanwezige Vrienden genoten hierna nog een aantal uurtjes van de heerlijke tomatensoep van Els en van het varken aan het spit van Slagerij Beerten en Zoon uit Zieuwent. En ja hoor , hier was Alex  (ons Manusje van alles ) degene , die keurig netjes  het vlees aansneed. Met een leuke babbel en  leuke aanwinsten voor ons voetbalmuseum zoals de prachtige voetbalschoenen van Jari ( ik dacht ook eerst Litmanen , maar het was Jari Frazer ; toch heel erg bedankt Jari ! ) en de prachtige foto met handtekening van Theo Bos ( Mister Vitesse ), welke Fred ontving van zijn Vriend Aart Schouten uit Didam beleefde iedereen onder het genot van de muziek van Bryan & Ginny ( Bedankt Geluid Theo Baars ) en een drankje heel veel plezier met en van elkaar !!! BEDANKT  ALLEMAAL !!!

9 07, 2019

Rondleidingen en Bestuursvergaderingen 2019 en de overige gebeurtenissen.

Door |2019-07-14T20:00:10+00:009 juli 2019|nieuws|

Op zaterdag 12 januari jl. was de eerste rondleiding van 2019. De groep van Sappleflap oftewel Eric Neervoort uit Didam was net zoals de vele groepen ervoor en erna een enthousiaste en gezellige groep. Zo werden de rondleidingen in ons 2e seizoen voortgezet en tussendoor werd er door ons als bestuur vergaderd. Vaste prik van onze bestuursvergadering is het openingswoord van Leo Gerhardus , onze voorzitter. Iets wat ook traditie is geworden is de zelfgebakken cake of taart door Els en natuurlijk het openen van de collectebus en het tellen van de vrije giften.

Wij hebben op 11 maart, 6 mei en 18 juni jl. vergaderd en het totaal aantal bezoekers in ons 2e seizoen was 309 tijdens de 44 rondleidingen en we hadden een totaal aan vrije giften van EUR 1.778,40. Daar worden we wel vrolijk van, want het gaat gewoon lekker door.

Ja, en tijdens de bestuursvergaderingen vertelt Fred natuurlijk over de gehouden rondleidingen en de leuke contacten met zijn bezoekers. Zo ook met de Oldies van Ulftse Boys op donderdag 25 april jl. Het werd een super leuke avond , waarbij de groep van UB’51 naast de vrije giften ook nog een cheque van EUR 175,00 overhandigde voor de 2 goede doelen. En of dit nog niet genoeg was, ontving Fred een goede week later via de kanjer André Huls van één van de Oldies van UB’51 ook nog eens 5 Amsterdam Arena stoelen met certificaat ( zij hebben meer dan 21 jaar dienst gedaan ). Daarvoor danken wij natuurlijk het bedrijf Presikhaaf Schoolmeubelen uit Arnhem.

Fred op zijn beurt kon ook nog 2 Ajax-liefhebbers helpen door hen attributen mee te geven voor hun spreekbeurt op school. Dat gaf Joep Fenneman ( Gaanderen )  en Camiel Limbeek ( Zeddam ) zoveel inspiratie, dat zij beiden met een goed hun klasgenoten hadden geïnformeerd over hun favoriete club in Nederland.

Tussendoor gingen Theo Kock ( Fotograaf De Gelderlander ) en Fred natuurlijk naar de voetbalbeurs in Houten  en bij Telstar ( Velsen ). Zo werden er weer leuke contacten gelegd en weer leuke attributen gekocht voor ons voetbalmuseum. Op zondag 24 maart jl. was er een Johan Cruyff herdenkingsmiddag georganiseerd in Boxtel in Zaal De Comsche Hoeve door Rien van Doleweerd , de directeur van het Johan Cruyff Museum. Fred mocht de middag aan elkaar praten en Jean-Marie Pfaff, Heinz Stuy, Menno Koch, Harrie Schellekens, Maarten Bax en Peter Goedbloed interviewen. Het was een onvergetelijke middag , waarbij Johan Cruyff op gepaste wijze herdacht werd ( 3 jaar na zijn overlijden ). Op vrijdag 7 juni jl. was er de boekpresentatie van de biografie van Wesley Sneijder in de grootste boekenzaak van Nedeland, Broese te Utrecht. Het was weer contacten leggen en het netwerk verbreden door Fred. Hij mocht daar de schrijvers Maarten Bax en René van Dam interviewen en zelfs voetbalanalist de zeer spontane en belangstellende Jan van Halst.

28 12, 2018

Door |2019-01-18T10:36:45+00:0028 december 2018|nieuws|

Donderdagavond 27 december hadden we bestuursvergadering en we kunnen meedelen dat we in 2018 in totaal Euro 2.800,00 aan vrije giften hebben mogen ontvangen. Wij danken al onze bezoekers !

Wij hebben dus Euro 1.400 voor de Stichting Spieren voor Spieren en Euro 1.400 voor de stichting Bergh in het Zadel voor kankerbestrijding.

 

28 12, 2018

Door |2019-01-18T10:30:19+00:0028 december 2018|nieuws|

Je ziet 2 foto’s van de 10 bezoekers uit Doetinchem, die de primeur hadden in ons voetbalmuseum met beelden van Feyenoord-Celtic uit 1970, de top 20 goals van Liverpool captain Steven Gerrard en de Sallah Song. Dit bezoek was op zaterdag 22 december 2018 en betrof de 76 STE rondleiding. Op donderdag 27 december jl. volgde de laatste rondleiding voor 5 bezoekers uit Ruurlo en Braamt.

3 11, 2018

Door |2018-11-20T11:59:28+00:003 november 2018|nieuws|

Op zaterdag 3 november jl. hebben we de 70 ste rondleiding gegeven aan de familie Tousain uit ‘s-Heerenberg. Het was een enthousiaste groep bezoekers en nestor Gerard Tousain werd in het zonnetje gezet voor het feit, dat hij alweer de 500 ste bezoeker was aan ons voetbalmuseum.

Op de foto zie je , dat museumgids Fred Baars de 85-jarige Gerard Tousain als cadeau het prachtige boek Achterhoekse Kearls overhandigt. De aanwezige kinderen en kleinkinderen hebben enorm genoten van een reis door het voetbalmuseum en waren terecht trots op hun (o)pa Gerard !!!

1 11, 2018

Door |2018-11-20T11:59:52+00:001 november 2018|nieuws|

De eerste bezoeker in ons 2e seizoen was niemand minder dan onze voetbalvriend Robert Wolsink. Samen met zijn zoon Leroy ,vrienden Wielie en Norbert Hunting  en zijn jongste broer Henri kwam Robert Wolsink met scootmobiel op zaterdag 7 juli jl. genieten in het voetbalmuseum. Robert ontving van voetbalvriend Fred Baars het magazine met de prachtige titel “de 50 beste Nederlandse voetballers aller tijden “

23 10, 2018

Door |2018-11-20T11:52:09+00:0023 oktober 2018|nieuws|

Op dinsdag 23 oktober jl. kregen wij als bestuur van de Stichting Home of Football aangenaam bezoek. Bert van der Louw kwam namens de commissie van het Coöperatiefonds Rabobank Graafschap aan ons een cheque overhandigen van maar liefst EUR 2.595,00.

Wij als stichting Home of Football zijn het Coöperatiefonds van de Rabobank Graafschap enorm dankbaar voor deze financiële injectie. Wij danken Miranda van Balveren voor het feit, dat zij ons mededeling deed , dat de heer Bert van der Louw de cheque kwam overhandigen. Wij danken de heer Van der Louw voor de fijne en stimulerende woorden aan het adres van ons voetbalmuseum Home of Football. Wij als stichting Home of Football gaan voor het bedrag van EUR 2.595,00 apparatuur aanschaffen, waarmee de bezoeker nog meer kan gaan genieten van beeld en geluid in ons museum. We hopen dit op korte termijn te realiseren, zodat het voor elke bezoeker nog leuker wordt.

23 10, 2018

Door |2018-11-20T11:52:03+00:0023 oktober 2018|nieuws|

Op dinsdag 23 oktober jl. hebben we weer vergaderd met ons stichtingsbestuur en we hebben de collectebus voor de 2 goede doelen weer geopend en de vrije giften geteld. Het prachtige bedrag van EUR 827,20 en daarmee danken we de enthousiaste bezoekers voor hun komst en hun donatie.

28 09, 2018

Door |2018-09-28T15:41:53+00:0028 september 2018|nieuws|

Extra inkomsten zijn altijd welkom i.v.m. bijv. de aanschaf van tv, dvd en laptop !

Wij als stichting Home of Footbasll hadden ons ingeschreven voor de Clubkas-actie van de Rabobank en het heeft ons toch een mooi sponsorbedrag opgeleverd van EUR 81,84.

Daarnaast heeft bestuurslid Fred Baars begin maart 2018 de Dorpsraad Braamt weten te overtuigen van het belang van het voetbalmuseum voor jong en oud in de regio en de leefbaarheid voor het dorp Braamt. Het is toch mooi om EUR 500,00 te ontvangen bij het beste idee van Braamt.

20 09, 2018

Door |2018-09-28T15:40:21+00:0020 september 2018|nieuws|

Het is nu eind september 2018 en we hebben alweer 11 rondleidingen achter de rug in ons 2e seizoen. We hebben 75 enthousiaste bezoekers mogen verwelkomen uit bijv. Keijenborg, Ruurlo,Baak, Toldijk, ‘s-Heerenberg, Braamt, Lage Zwaluw, Boxtel, Ulft, Silvolde en Wehl.

De rondleidingen gaan lekker door en op zaterdag 6 oktober a.s. gaan we i.v.m. De Dag van de Ouderen ons inzetten voor deze categorie. We zullen het hen reuze naar de zin maken, zodat het voor hen een onvergetelijke gebeurtenis zal blijven, Zeker weten.