Na 5 maanden van denken, meedenken, tekeningen maken, overleggen en plannen concreet maken, werd er juli 2016 begonnen met de vele werkzaamheden, waaronder graven, leidingen aanleggen en aansluiten, beton storten, muren metselen, houten gebouw plaatsen, dakpannen leggen, meterkast en elektriciteit aanleggen, vloeren aansmeren en gladstrijken, stellingen opbouwen, vloertegels leggen, toilet voorziening aanbrengen, wanden isoleren en afwerken, keukenblok en boekenkast plaatsen, beveiliging aanscherpen, dozen uitpakken en spullen gaan inlijsten, ophangen en uitstallen, lichtlijnen en verlichting aanbrengen, logo ontwerpen, banner en bord opening gereedmaken, straatwerk afronden en de puntjes op de i zetten; mensen, die geholpen hebben uitnodigen, vrijwilligers vragen om tijdens de openingsdag te helpen, even slapen en dan is het zover.

Louis & Truus van Gaal komen voor de opening van het voetbalmuseum Home of Football speciaal overvliegen vanuit Portugal. Het is zaterdag 1 juli 2017 en het wordt een onvergetelijke happening !

Wij als stichting Home of Football danken alle mensen en bedrijven, die ons op welke wijze dan ook geholpen hebben om ons voetbalmuseum met zijn voorzieningen te realiseren en ook om ons als stichting Home of Football te kunnen laten functioneren.

Zondag 2 juli 2017 werd er al meteen gescoord ! Rond de klok van 17.00 uur kwam de eerste groep van zeven bezoekers, jong en oud, en iedereen genoot. Dat was fijn om te horen ! De eerste bezoeker was Mark Ziekman uit Amsterdam. Mark is een fervent fan van AFC en Francesco Totti.

Mark was er samen met zijn moeder Mathilde, zijn echtgenote Sabine en hun kinderen Hidde, Chrisje en Gijs en hun neef Jonathan.

Hierna ging het met het bezoek vrolijk door. De voetballiefhebbers kwamen uit alle uithoeken van Nederland. Om maar een aantal dorpen en steden te noemen : Almkerk, Angerlo, Apeldoorn, Azewijn, Arnhem, Braamt, Didam, Doetinchem, Doesburg, Duiven, Enschede, Etten, Gendringen, Haaksbergen, ’s-Heerenberg, Huissen, Kilder, Lengel, Lichtenvoorde, Megchelen, Nijmegen, Stokkum, Ulft, Varsselder, Velp, Wijnbergen, Winterswijk, Wolfersveen, Zeddam, Zelhem, Zevenaar. De bezoekers waren Belg, Duitser, Portugees, Turk, Engelsman en Nederlander.

Fantastisch om allerlei voetballiefhebbers uit allerlei landen in Braamt in ons voetbalmuseum te mogen verwelkomen. We hopen in de toekomst nog vele voetballiefhebbers te mogen begroeten en met een zeer tevreden gevoel huiswaarts te laten keren. De twee goede doelen zijn er bij gebaat. En daar gaat het ons om. Daarom proberen wij het de bezoeker naar de zin te maken, zodat hij/zij weer terug zal komen of andere mensen enthousiast weet te maken voor een komst naar ons voetbalmuseum Home of Football in Braamt.